BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 20, 2010

Terbelit lidah..

Pernah tak kita terbelit lidah masa nak bercakap? bagi saya..saya beberapa kali pernah terbelit lidah..yang paling x dapat saya lupakan ialah masa pertandingan separuh akhir rtm tahun 2009,lidah seperti disimpul..lain yang dihafal,tapi gagal menyebut apa yang diingini...hinggakan pada masa tu saya menukar lirik lagu matang dan jugak karut..even wau bulan pon! nasib baik tak rosak persembahan tu walaupun keputusannya kami kalah...heheh...

terkadang,kita dah plan dan kadang2 kita tau apa yang kita nak ucapkan..tapi lidah kita gagal berfungsi sejajar dengan apa yang kita fikirkan lantas menerbitkan satu perkataan atau sepotong ayat yang kita tak pernah jangka nak diluahkan...

sebagai contoh..(situasi di kedai makan)-saya nak basikal tumis..sedangkan kita dok pikir kat sambal tumis...heheh

lagi- are su sleeping?? sedangkan kita nak ckp are you sleeping..semua ni boleh terjadi sebabnya kadang2 otak kita terlalu cepat berbanding fizikal kita...

masa dikir barat, saya beberapa kali mengucapkan selamat malam sedangkan persembahan tersebut pada siang hari..terutamanya persembahan kat kedai abe lan pantai dalam.. namun itu semua dikalsifikasikan sebgai gurauan sahaja..hehe...

2 comments:

zaCk zaYana said...

z sangat selalu. n z ade habit.
habit lepas terbelit lidah. haha

Azree Ariffin said...

biasalah tersasul tu memang dah adat. Lagi2 waktu kita buat persembahan. Sebab tu kita kena hati2 dgn sebutan kita..