BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 29, 2010

Puasa dah nak raya

tup tup..dah x lama dah nak raya..ada dalam 9 hari lagi kot...umm..jadi saya mewakili diri saya sendiri walaupun bkan wakil rakyat ingin mengucapkan selamat berpuasa dan selamat hari raya...sambil itu saya ingin mengucapkan selamat pengantin baru buat saudara mohd khoiry b abdullah dan juga mohd jazimin yang akan melangsungkan perkahwinan mereka selepas hari raya ni..

Sesungguhnya,saya berdebar menantikan hari raya ini..bukanlah disebabkan akan ada orang masuk meminang,saya takot untuk berhadapan dengan lebihbanyak tugas dan tanggungjawab yang terpaksa saya hadapi..memang xde jalan keluar...prinsip saya.. "kalau nak selesaikan masalah,bukan dengan lari daripada masalah,tapi berdepan dengan masalah"...namun saya akui saya sedikit takut dengan tanggungjawab yang besar..

Tanggungjawab pertama ialah tanggungjawab sebagai seorang pelajar..saya berada di tahun akhir pengajian,banyak sngguh assignment dan tugasan lain..book review,short review,journal review dan macam2 lagi..dan semuanya baru 20% siap...80 percent lagi masih didalam laut..

tanggungjawab kedua ialah membawa kumpulan sri gedombak di penas akhir..itu juga tanggungjawab berat,memerlukan masa yang agak lama dengan kepadatan hari ni...tapi tanggungjawab terpaksa diakukan...insyaAllah..akan di laksanakan dengan sebaik mungkin...

well...selamat hari raya..maaf zahir dan batin..buat semua yang mengenali saya...buat ayah dan ibu, kakaks dan abang,adiks dan semua kawan2.. buat insan tersayang...semuanya....maafkan dosa saya....

Sunday, August 22, 2010

Awak,
Hari ni awak nampak serabut
Semo orang kutuk
Tapi ada gak hati yang puji
jadik you can always count on me...

Awak,
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak gune

Awak,
Hari ni awak tego saya
Tapi saya buat2 pekak
Padahal nak elak daripada tak boley berenti borak

Awak,
Hari ni saya tego awak
Tapi saya tego awak dalam hati
Jadik awak tak penah dengar all the gud lucks and
take care hari2

Awak,
Hari ni kita duduk semeje
Tapi raser cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak,
Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadik saya blah mcm tu ajer

Awak,
Hari ni berubah situasi
Tapi saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi

Awak,
Hari ni saya nampak awak kat Mc D
Tapi awak tak macam dulu lagi, dah berteman
Jadik saya terdiam sendiri

Awak,
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenape tak boley pegi

Awak,
Hari ni saya menyesal ade ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadik nak tak nak terpakse sendiri

Awak,
Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
awak focus kat tv

Awak,
hari ni saya tgk gambar kiter senyum
tapi gambar tinggal gambar
nak buang sayang
nak simpan sedey

Awak,
besok antare kita
ader balai berlepas
besok tak de besok untuk saya
besok jugak tak de besok untuk awak

Awak,
semoge satu hari nanti
saya menginsafi diri
tak nak ada ego tinggi lagi
buat sakit hati

Awak,
sebelum pergi
hari ni..kat sini
saya janji...
semua ni untuk awak
Sebab kenal awak anugerah terindah penah
saye miliki.

p/s-post ini pernah saya layarkan di fb,sajer jer upload sekali lagi disini..

Tuesday, August 17, 2010

Ni ada beberapa gambar masa pertandingan dikir barat MBPJ hari tu..ada gak pertandingan pesen untuk bebudak bawah 4 tahun..


semua posing mcm nak rak..ada yang posing smpai nanges..


ni adik ni..otai wooo...


adik yang jadi kuda belang tu dasat la...hehe...


posing dik posing...


ni pemenang dia..hehehe

Cikgu Dikir Barat..


walaupun nampak gila2..ni otai mengajar dikir barat jugak ni..


bebudak...ddikir molek..


ni cikgu yang agak garang sikit kalo mengajar..muhammis jalak lenteng.

Saturday, August 14, 2010

hari ni..14 Ogos,merupakan hari ulangtahun kelahiran diriku...hadiah hari jadi? saya sudah mendapatkan beberapa hadiah istimewa..antaranya kemenangan masuk final rtm, hadiah cincin delima daripada ibu tercinta,dan ada satu hadiah yang tidak mahu saya bagitahu disini..sangaaaaaaaaat istimewa.hehe...

Doakan kejayaan saya ya...insyaAllah...

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan...alhamdulillah...hari ini 1 Ramadhan..Allah pertemukan lagi kita semua dengan bulan keberkatan dan keampunan ini...

Saya ingin mengambil kesempatan ini untk mengucapkan selamat berpuasa kepada semua yang mengenali saya...maafkan silap dan salah saya ya..semoga mendapat ibadah yang direhai Allah...

Aktiviti seni saya dihentikan untuk menghormati bulan ini..saya ingin menjadikan ramadhan sebagai prioriti saya..semoga yang lain pon sama dengan saya..

Kali ini,adalah kali terakhir saya berpuasa di UIA,insyaAllah..semoga kenangan yang terbina akan kekal selamanya..

Thursday, August 5, 2010

Baru-baru ini banyak betul urusan yang saya perlu selesaikan...terlalu banyak..namun,dalam kesibukan tersebut,saya tidak dapat menafikan saya tidak dapat menolak jika ada undangan dikir barat...minat dan rasa ingin menyertai membuatkan saya merelakan diri saya penat...saya mesti pilih!!!

Hehehe..namun,kebelakangan ini saya sering berada dalam keadaan yang tidak sihat..saya berpendapat tidak kerana lain kecuali kurang rehat dan kurang tidur..(kurang ker).. Sempena dengan ketibaan bulan Ramadhan beberapa hari lagi,saya berhajat menamatkan segala aktiviti kesenian ini untuk merehatkan diri sekurang-kurangnya sebulan..menumpukan masa untuk mereka yang saya sayangi...

Entahlah...terasa sangat keletihan,namun keinginan untuk terus menyertai permainan ni membuatkan saya buat dekkk je...apa pun,sekarang,keutamaan saya ialah belajar, belajar, belajar dan terusssss belajar...

Monday, August 2, 2010

Lucu...

Saat saya membuka facebook,saya terkejut ada satu inbox message,tanya saya dok dimana,mengapa lah tak jumpa dengan dia...selepas saya amati gamabr pengirim tersebut,saya kenallah budak ini,junior saya semasa saya di SMKA Falahiah dulu,saya rasa mungkin dengan niat mengugut atau menakutkan saya..sebab semasa di sekolah menengah,saya agak feymes dengan perangai nakal dan tidak berdisiplin,dan cukup tidak digemari oleh para junior..

Mungkin dia masih berdendam dan masih ingin mencari saya untuk menyelesaikan hutang2 lama...hehe...saya cukup berasa geli hati dengan message tersebut,bukan kerana takut atau berasa gerun,tapi kelakar dengan message, dia berkata mengapalah saya tidak berjumpa dengan dia,terserempak ke ape ke...hehe..belum jodoh mungkin...hairannya,memang la tak jumpa saya di Melaka,Johor atau Kedah,sebab saya berada di UIA Gombak..datang kesini jika mahu berjumpa...

Perangai dulu saya dah buang,tapi kalau nak try cari pasal,silakan kemari..kita berjumpa..bukan apa2...sebab nak minum air sekali ke..xpe, saya belanja...klakar betol..saya tidak berdendam dengan si polan tersebut..jika datang dengan niat baik,saya sambut dengan cara baik,jika datang dengan niat tak elok,saya pon ada seketul nafsu amarah...begitulah...belajar rajin2 dulu la yer encik si polan tersebut..xsoh dok jual gedeber la..hehehe