BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, October 18, 2010

dah beberapa minggu aku balik berlatih di kelantan...ujung minggu jer..penat..memang penat..penat tubuh,penat otak..masa dah suntuk..persiapan dah siap...cuma kepenatan tu makin menjadi-jadi..nasib baik segala assignment dah siap antar dah..

walaupun sri gedombak ni kumpulan mahsyur..dikir memang hebat..sesi latihan memang cukup banyak..sebab dengan kepercayaan training make perfect..nak sampai tahap perfect tu sangat lah mencabar kewibawaan..

ikhlasnya,aku bkan seorang yang bergaji..dikir ni suka-suka..dan segala perjalanan pergi dan balik memakan kos yang agak tinggi bagi aku seorang pelajar yang tiada pendapatan...besar ke kecik ker..balik memang kena balik..dan berlatih memang kena berlatih..jadi..xde pengecualian...sekarang,dah banyak sangat hutang terkumpul...kelapa sawit dah tebang, padi belum di tuai...begitulah...

dalam jerih payah,aku susun lagu,karang lirik..cari idea...susah..memang susah...payah memang payah..yang tahu kesusahan dan kepayahan tu hanya aku dan DIA..yang Maha Mengetahui...jadi..aku tekad..go on dengan plan asal..so xde perubahan..orang akan sentiasa komen dan kritik..aku tahu dan sedar akan hal itu..
memandangkan aku akan menoktahkan pertandingan...jadi,aku tak kisah...orang yang akan komen nanti tidak pernah bertanya adakah cukup makan pakai aku disana..di kampung orang..adakah duit tambang ada..adakah ubat masa demam mencukupi..tidak tidak dan tidak..jadi..aku akan pekakkan telinga..

Walaupun begitu...aku juga masih sedar..pentas ini adalah pentas yang akan menjadi kayu pengukur dalam arena dikir barat tanah air.dan aku juga masih sedar,siaran langsung seluruh Malaysia untuk pertandingan itu nanti...

Aku sudah cuba merancang yang terbaik..dan aku juga sudah letih untuk merancang..jadi..apa yang sudah dirancang,itulah yang akan berlaku..harap harapnya...tiada aral yang akan melintang...

Semuanya sudah tersusun..semuanya sudah di atur..semuanya sudah siap..cuma tinggal memantapkan lagi...dan semua itu membuatkan aku cukup letih..sangat dan sangat dan sangat letih...betol..aku letih..

2 comments:

ayu abu bakar said...

bersabar dan beristighfar bnyk2 ye... sentiasa dktkn diri pd Allah s.w.t. mohon diberi segala kelebihan dlm kesihatan dan segala yang lainnya...amiinn

cik anis said...

don't worry...
u've done a really good job..